.

.

čtvrtek 17. září 2015

Blazer 100x jinak

 Když jsme se připravovaly napsat tento článek, jedna z našich redaktorek na nás zůstala nechápavě koukat. Slovo blazer slyšela poprvé. Předtím nás nikdy nenapadlo, že by tomuto pojmu někdo nemusel rozumět. Jako první se tedy zaměříme na tohle. Co je to vlastně bazer?
 Klasický blazer je jednořadové delší sako s lehkým sportovním nádechem. Jeho původ sahá do 19. století, kdy údajně britská královna Viktorie provedla oficiální návštěvu na vojenské lodi HMS Blazer, podle které dostal název. Kapitán vybavil svou posádku tmavě modrými saky s mosaznými knoflíky a královně se tak zalíbil, že jeho nošení prosadila i na ostatních lodí britské flotily. Odtud se rozšířil i na běžné nošení. Původní námořnický blazer byl dvouřadý, dnes se s takovým setkáte jen málo.
 Někdo by možná řekl, že blazer je příliš formální a v normálních situacích ho využít nemůžete. Není to pravda. Je to základní módní kus, který by neměl chybět v šatníku žádné z nás a využijete ho na každou příležitost. Do školy, do práce, na pohovor, rande či schůzku s přáteli. Vše záleží na zbytku outfitu, do kterého blazer ladíte.
 Existuje nespočet střihů, materiálů i barev. Každý si tak může najít ten správný, co bude sedět právě jemu. Základem je černý nebo tmavě modrý blazer, který sladíte téměř s čímkoliv. Jak ladit barvy najdete v článku z únorového čísla školního časopisu.
 Společně jsme vytvořily několik outfitů pro inspiraci ke kombinování blazeru. Stálo nás to plno nervů, ale nakonec jsme vybraly těchto šest variant.

 Prvním příkladem tu máme zmiňovaný tmavě modrý blazer, který si společně s proužkovaným tričkem můžete vzít prakticky kamkoli a vůbec nic tím nepokazíte.


 Další možností, která je vhodná na každodenní nošení, je klasika. Košile. My jsme zvolily béžovou barvu, ale ovšem není žádné pravidlo, které by zakazovalo i další. Určitě se nebojte kombinovat.
 Když vyměníte rifle za kalhoty, dostanete příklad formálního outfitu vhodný na pohovor či jiné příležitosti


Šaty jsou tou nejromantičtější variantou, kterou můžete na rande zvolit. Co se týče blazerů, narazily jsme na pár problémů se sřihy, takže tady je lepší si dávat pozor. Ne všechny blazery na šaty sedí. Lepší je zvolit kratší střih zúžený v pase, který se bude navzájem se šaty doplňovat.


Kombinace dlouhé sukně a crop topu doplněná blazerem, také není špatná. Pohrajte si s doplňky a určitě se nebojte i barev. 


Pokud máte raději ležérní styl, můžete blazer kombinovat i s roztrhanými riflemi, které dobře hrají s jednoduchým tričkem s potiskem.


A jako poslední tu máme kombinaci s kraťasy. Obyčejné jednobarevné tričko, kraťasy a opět blazer, který tomu dodá úplně jiný směr. 
 
 
Takže pokud se ráno chystáte třeba do školy a moc se vám nechce vymýšlet co na sebe, nebojte se sáhnout po čemkoliv, co rádi nosíte a doplňte to správným blazerem :)

Míša a Kristýna
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)