.

.

neděle 13. září 2015

Čajkárna vítězem okresního kola poháru českého florbalu středních škol

 4.12. se v naší hale konalo okresní kolo Poháru Českého florbalu středních škol pod záštitou České florbalové unie. Turnaje se mohli účastnit pouze žáci prvních a druhých ročníků, respektive žáci víceletých gymnázií odpovídající těmto ročníkům. Okresního kola se v naší Čajkaréně zúčastnilo 9 mužstev, mezi kterými byl i domácí tým, který zpočátku rozhodně nebyl považován za favorita turnaje.
 Ve skupině jsme se měli potkat se školou Praktik a se SŠ Polygrafickou, jenže první jmenovaná škola nedorazila, takže jsme ve skupině sehráli přímý souboj s „Polygrafkou“ o postup do finálové skupiny. Celý zápas jsme kontrolovali míček na našich hokejkách a přidávali jednu branku za druhou. Výsledné skóre 6:0 v náš prospěch jasně vypovídá o průběhu zápasu. Pak následovala asi tříhodinová pauza a čekání na finálovou skupinu, kam se nakonec kvalifikovalo Gymnázium Hejčín a Šternberk.
V prvním zápase finálové skupiny jsme narazili na Hejčín. Zápas se k údivu všech stal jasnou záležitostí pro náš tým a Hejčínu nepomohlo ani 5 florbalistů v jejich řadách. Čajkárna zaslouženě zvítězila 5:0 a mohla se tak připravit na vyhecovaný zápas se Šternberkem.
 Poslední zápas byl přímý souboj o prvenství, jelikož Šternberk dokázal porazit Hejčín 3:2 a tak se vše schylovalo k velkému finále. Zápas byl mnohem vyrovnanější než zápasy před tím, i tak ale naši kluci byli na hřišti pány, když nepouštěli šternberské do větších šancí, s těmi menšími si bez problémů poradil Honza Šauer v naší bráně. V prvním poločase poslal domácí do vedení Jan Hrabovský a ve 14. sekundě druhé půle poslal domácí do dvoubrankového trháku Tomáš Hruška. Zbytek zápasu jsme si už zkušeně pohlídali. Šternberští hráči, jinak skvěle vybavení technicky, neměli proti našim fyzicky lépe vybaveným hráčům sebemenší šanci a tak se po výhře 2:0 domácí radovali ze zaslouženého úspěchu, který je jednak okořeněn postupem do Krajské eliminace ale především neprostupnou obranou, která soupeřům nepovolila jediný gól.
 Krajské kolo se má hrát v průběhu od 26.1. do 27.2.2015 na jedné ze zúčastněných škol, tak třeba u nás :)

 Sestava domácích: Šauer, Machalický – Vykydal, Hrabovský, Hajšman, Krayzel – Brázdil, Pazdera, Hruška (C), Hanzelka, Říčka, Dlouhý

Pořadí družstev:
1. Gymnázium Čajkovského
2. Gymnázium Šternberk
3. Gymnázium Hejčín
4. VOŠ a SPŠE Olomouc
5. SSŠS Lutín
6. SPŠS Olomouc
7. SŠ Polygrafická Olomouc
8. SŠ Štursova Olomouc
9. Praktik Olomouc

Tomáš

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)