.

.

pátek 18. září 2015

Den Evropy

 V úterý 5. května se tradičně na olomouckém Horním náměstí konal Den Evropy. A co vlastně takový Den Evropy je a jak probíhá? Nehledejte v tom nic složitého. Skupinka lidí prezentuje daný stát patřící do Evropské unie, v našem případě se jednalo o Slovinsko. Jsem si jistá, že článek na tohle téma se už jistě objevil na stránkách školy a pokud ne, jistě tomu tak brzy bude. Proto bych se dnes chtěla vyhnout faktům a raději nahlédla více do zákulisí celé akce.
 V úterý ráno se naše slovinská skupinka sešla v plném počtu na Horním náměstí a okamžitě zabrala jeden z mála volných stánků. Přípravy vypukly, nůžky stříhaly, lepidla lepily a nedočkavý důchodci pokukovali po našem, už téměř hotovém, stánku. Odhalili jsme svá kulinářská díla a mela mohla začít. Nikdy by mě nenapadlo, jak rychle jsou schopni kolemjdoucí spořádat téměř dvacetikilovou buchtu, která nakynula do monstrózních rozměrů. Jak se zdá, nic není nemožné. Následovalo mnou velmi obávané vystoupení. Ale řekněme, že na to, že jsme nacvičovali jednou, a to den před vystoupením, to nedopadlo až tak zle. Jedno vím však jistě, herečka ze mě nikdy nebude. No a co bylo dál? Kochání se ostatními stánky, sledování prezentací a užívání si skvělé atmosféry.
 Celou akci bych zhodnotila velmi kladně. Nejen, že jsme se mnohému přiučili, ale také jsme nakonec neodešli s prázdnou, nýbrž bronzovou vařečkou a především dobrým pocitem.


Jana


Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)