.

.

čtvrtek 17. září 2015

Florbalisté na turnaji v Brně nepřekvapili!

 Dne 31. 3. 2015 se v Brně konal turnaj TOP 8 Východ Poháru Českého florbalu středních škol. Náš tým se do Brna kvalifikoval vítězstvím v krajské eliminaci. Do Brna tak jeli kluci zkusit zabojovat o postup do pražské O2 Arény, to se však zdaleka nepovedlo.
 Ve skupině na nás čekala Zemědělka z Nového Jičína. Do prvního zápasu jsme vstoupili aktivně, vedli jsme 2:0, ale neprostupná obrana, která nás zdobila v předchozích fázích soutěže, teď úplně nefungovala, jak by měla. Prohráli jsme těsně 4:3, i když můžeme říct, že zápasu by více slušela remíza. V dalším zápase nás čekalo Gymnázium z Boskovic, se kterým jsme svedli vyrovnanou partii, a po zásluze si každý tým připsal po bodu. A v posledním zápase skupiny nás čekal favorizovaný celek třebíčské Průmyslovky. V posledním zápase jsme opět remizovali a mohli se tak připravit na čtvrtfinále, kam nám osudí turnaje přidělilo Gymnázium Náchod, jehož hráči hrávají nejvyšší juniorskou soutěž u nás. V zápase jsme byli jednoznačným outsiderem, ale na tohle se ve školním florbalu nehraje. V zápase jsme dokázali držet krok až do konce základní hrací doby a musely rozhodovat nájezdy. Všichni mi asi dají za pravdu, že není nic horšího, než prohrát na nájezdy ve čtvrtfinále, v zápase, který rozhoduje o úspěchu, či neúspěchu, ale právě to nás bohužel potkalo. Vojta Pazdera svůj nájezd proměnil a dostal nás do vedení, ale následně Dominik Hajšman, ani Tomáš Hruška nenašli na gólmana náchodských recept a poté logicky přišlo velké zklamání, obzvláště když doplním, že Náchod celý tento turnaj vyhrál a v play-off s nimi nikdo nedospěl až na nájezdy, kromě nás… V turnaji jsme byli všem celkům minimálně vyrovnaným protivníkem, ale vyhrát jsme nedokázali. Následoval ještě souboj o čest, respektive o 5. místo se Stavebkou z Valašského Meziříčí. V tomto zápase šla vidět jasná frustrace a zklamání v očích našich hráčů, což se přeneslo i do osobních soubojů, při kterých platilo staré dobré hokejové přísloví: ,,Když už prohrajeme, tak si aspoň nenecháme dát přes držku“. Rozhodčí posílali na trestnou lavici jednoho hráče za druhým. Nutno podotknout, že v poslední minutě se hrálo 3 na 3. Zápas nakonec skončil 5:2 pro „Valmez“.
 Naši kluci tak bohužel nedokázali překvapit a loučí se s tímto Pohárem na 6. místě východní konference. Což znamená, že naše škola patří mezi 12 nejlepších týmů České republiky a to je bezesporu velký úspěch. Letos ovládli školní turnaje ve florbalu jednoznačně studenti naší školy. V klasických „středoškolkách“ (1. - 4. ročník) jsme vyhráli kraj a skončili v kvalifikaci o republikové finále, kde jsme na soupeře nestačili. Příští rok se pokusíme pozici naší školy v Olomouckém kraji posunout ještě o úroveň výš, tak nám držte palce.

Sestava v Brně: Šauer, Machalický – Šmirják, Vykydal, Hrabovský, Hajšman, Krayzel – Brázdil, Pazdera, Hruška, Hanzelka, Socha, Dlouhý, Říčka

Tomáš

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)