.

.

pátek 18. září 2015

Ladíme 2

 Popularita středoškolských i vysokoškolských hudebních skupin je v Americe velmi vysoká. Vždyť i seriál Glee nebo série Muzikál ze střední jsou založené na tomto principu a jejich popularita vysoce stoupá. I Ladíme těží z tohoto trendu. Bardenské Bellas se ale přeci jen liší. V první řadě nepoužívají žádné hudebni nástroje, místo toho používají své hlasy, což znamená, že fungují jako acappella.
 Ladíme 2 začíná pěkně zostra. Bardenské Bellas dají prezidentovi Obamovi k narozeninám více než jen píseň, ale i zážitek, na který se nezapomíná. Tlustá Amy (Rebel Wilson) ukáže nejen mu, ale i celému světu ty nejintimnější partie svého těla. Celostátní ostuda je srazí na kolena. Aby si dívky opět získaly respekt a uznání, musí vyhrát mistrovství světa ve zpívání v dánské Kodani a vypořádat se s tvrdým soupeřem z Německa, Das Sound Machine, což se pro porotu zdá zcela nemožné vzhledem k předchozím úspěchům amerických acapella sborů.
 Hudební čísla jsou povedená a pěvecké souboje vtipné, i když poprvé byl playlist o kapku vyladěnější a pestřejší. Při seznámení s Das Sound Machine vás může dokonce i mrazit v zádech. Trochu zamrzí absence českých titulků při prezentaci songů a občasné nesrozumitelné přeložení v souladu s filmem. Když se v Ladíme 2 zpívá, je to zábavné, dojemné a místy dokonce i akční. Jakmile utichnou melodie a postavy musí něco řešit, bylo by lepší poskočit kupředu a přejít rovnou k dalšímu pěveckému číslu, jinak se budeme cítit stejně trapně, jako Beca snažící se vyhrát slovní souboj s DSM. Jako vždy je to nejlepší nakonec, kdy Bardenské Bellas ohromí tím, že zazpívají původní píseň a pozvou bývalé členky z acapella.
 Je téměř jisté, že ve filmu nenaleznete nějaké klišé, které by se do popisu děje vlezlo. Máme tu strojově bezchybné a tvrdé Němce, členku, která se snaží prosadit i mimo studentskou skupinu a ostatní se to nesmí dozvědět, během toho se Bardenské Bellas snaží opět nalézt sami sebe.

Betty a Debbie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)