.

.

středa 16. září 2015

Módní trendy jaro/léto 2015

 Zima je už definitivně pryč a pomalu nám začíná jaro. Kdo ale určuje, co se bude nosit? Malá hrstka nejúspěšnějších návrhářů, kteří každou sezónu přichází s novými trendy. Ty pak okopírují módní řetězce, u kterých se obléká většina z nás. Módní trendy pro jaro a léto 2015 uvedli návrháři na mola už na podzim. Kdo si je ještě nestačil prohlédnout, má tu možnost nyní.

1. Krajka
Jeden z nejčastějších materiálů, který návrháři na modelech použili. Připravte se na romantické šaty převážně z bílé krajky. Právě takové šaty dominovaly na molech většiny přehlídek.


2. Černobílá kombinace
Nejsnadněji kombinovatelné barvy, kterými nikdy nic nepokazíte. Můžete k nim nosit červené, žluté, zelené, modré či jakékoliv jiné doplňky. Tahle klasika patří mezi stálice módního domu Chanel. Můžete ji nosit v podobě kostek, pruhů nebo jiných geometrických vzorů.


3. Denim
Na denim bychom letos neměli zapomínat. Návrháři mu dali elegantní podobu a veškeré skinny střihy nahradili volnější variantou. V kurzu budou jak jeany, tak jeanové šaty, kraťasy i sukně.


4. Kostky
Menší či větší kostičky v různých barevných variantách jsou dalším nesmrtelným trendem, který nesmí chybět v jarní kolekci pro tento rok. Nejčastější kombinací bude jak jinak než černobílá, ale taky například bíločervená. Kostky najdete jak na šatech, tak na kostýmcích a pouzdrových sukní. Tento vzor použil zejména návrhář Oscar de la Renta, který v říjnu minulého roku zemřel, ve své poslední kolekci.

 

5. Bílá barva
I stroze bílá barva ovládla mola většiny přehlídek. Pokud černobílá kombinace není vaše oblíbená, samotnou bílou také nic nepokazíte. Celou svou kolekci, skládající se celkem ze 47 modelů, zahalila do této barvy například značka Valentino.


6. Peří
Jemná peříčka nebudou součástí pouze společenských oděvů, ale dostanou se i na běžně nošené modely. Přinesou do šatníku lehký glamour a luxus. Peříčky budou lemované bundy, šaty i drobné doplňky. Zvláště Karl Lagerfeld, navrhující pro značku Fendi, si s tímto prvkem pohrál na svých modelech šatů, které vypadají jako poseté peřím exotických ptáků.


7. Pastelové barvy
Pastelové barvy ani letos mola neopustily. Pokud je někdo stejný milovník těchto barev jako já, letos na jaře si jistě přijde na své.


8. Army a safary styl
Tento styl přišel do světa módy tak před dvěma lety. A protože se stal velmi oblíbeným, drží se v kurzu i nadále. Patří sem barvy jako je khaki, vybledlá zelená, písková, béžová nebo cappuccino. Pořídit si v tomhle stylu můžete třeba kabátek, šaty nebo košili.


9. Košilové šaty
Dalším módním trendem pro tento rok budou košilové šaty. Jestli budou kostkované, bílé, denimové, army anebo jiné je jenom na vás.


10. Žlutá barva
Další barva, která bude letos hrát velkou roli je žlutá. A to ve všech odstínech. Od pastelové přes citrónovou, hořčicovou až po kanárkově žlutou. Dávejte si ale pozor, abyste si dobře vybrali ten správný odstín, protože žlutá bohužel nesluší každému.


 Můžete samozřejmě kombinovat i více trendů najednou. Jako například můj oblíbený model, který na sobě prezentovala modelka Kendall Jenner od návrhářky Diane von Furstenberg (vlevo). Tyto černobílé šaty mají jak kostkovaný vzor, tak krajku. Jsou navíc přepásané látkovým páskem, který bude letos také velmi aktuální.  Vše je jenom na vás. Na módě je nejhezčí kreativita, se kterou můžete pracovat.

 

 Pokud někoho z vás tohle téma zaujalo, doporučuju se na některé přehlídky podívat. Většina se opravdu povedla.

 
Míša a Kristýna

(Více fotografií z přehlídek najdete na http://www.mdls.cz/)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)