.

.

čtvrtek 17. září 2015

Rychle a zběsile 7

 Do kin přišlo již sedmé pokračování úspěšné série filmů Rychle a zběsile. Premiéra se odehrála po celém světě dne 2. dubna tohoto roku. I když tento snímek nemá výhradně kladné hodnocení, režisér James Wan odvedl dobrou práci. Tvůrci se totiž museli v průběhu natáčení potýkat s nepříjemnou situací, a to náhlou smrtí jednoho z hlavních herců. Paul Walker zemřel v listopadu roku 2013. Tato událost zkomplikovala a prodloužila natáčení snímku. Paul musel být zastoupen počítačovými efekty. Film ale není ovlivněn pouze touto tragédií, i když celý kinosál s napětím sledoval, jak si režisér poradí s nepříjemnostmi. Osobně si myslím, že některé dámy přišli na film ne kvůli vozům, nýbrž kvůli vypracovaným představitelům.
 Teď už k samotnému ději. Jsem si jistá, že se snímek zalíbí nejen vášnivým příznivcům rychlých aut a násilí. Akce je filmu opravdu dostatek. Za příčinu to má převážně padouch Shaw, který mstí svého bratra. Policie a počítačoví hackeři mají také důležitou roli – získat, chránit a později i dešifrovat nejdokonalejší sledovací zařízení. Nesmíme opomenout ani ty proslulé rvačky, zbraně, vybuchující domy a samozřejmě nechvalně naleštěná, luxusní a nadupaná auta od Jeepu a Toyoty až po nejdražší Chevrolety, Dodge a Maserati. Dalším poznávacím znamením tohoto akčňáku jsou například auta provozující parachuting. Odpovědí na to, proč auta létají, je pokus o nenápadný vjezd do střežené zóny.
 Ve filmu se prolíná více dějových linií a jde o takové volné pokračování k filmu Rychle a zběsile 6. Hlavní podstata ságy je již v jejím názvu, ale v tomto snímku nejde pouze o auta. Motivem je láska, rodinná dramata, silné přátelství i nenávist a pomsta a hlavně zábava. Scén, ve kterých musíte potlačit slzu nebo smích, je opravdu dostatek. Snímek se stal památkou na P. Walkera, ale hlavní myšlenka a spojitost příběhu byla uchována.

Betty

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)