.

.

pátek 2. října 2015

Kabáty podzim/zima 2015

 Určitě jste zaznamenali příchod nových kolekcí Podzim/Zima 2015 do obchodů. Poradíme vám, jak si vybrat ten správný kousek, ve kterém se budete moci schovat před zimou, i jak jej kombinovat. Pro inspiraci, co v obchodech vyhledávat, uvidíte pár kousků od známých návrhářů.

Pončo
Řada světových návrhářů na svých přehlídkách uvedla ponča. Je to skvělá volba, jak zakrýt větší bříško či naopak nevýrazný pas. Ale právě proto, že tenhle kousek oblečení je volný, zbytek outfitu by se měl zvolit spíše přiléhavější. Nikdo přece nechce vypadat jako chodící stan.
 Vzhledem k neutrálnosti si můžete pončo vzít opravdu kamkoli, ať už se jedná o běžný den ve škole nebo jen procházku s kamarády.
 Dejte si ale pozor na délku, jelikož u ponča, jako u ostatních kousků tohoto typu oblečení, platí, že pokud zvolíte delší střih, je možné, že vás to opticky zkrátí. Takže pokud jste menší, je lepší zvolit délku přiměřenou vaší postavě.
 Nabídka v obchodech je opravdu velice pestrá, narazíte na různé druhy, barvy i vzory.






 Zpátky do minulosti
 Není žádnou novinkou, že 60. a 70. léta se ve světě módy neustále vracejí. Kolekce představující kabáty na podzim a zimu, nejsou žádnou výjimkou.
 Límec a rovný střih jsou jedny ze základních poznávacích znaků těchto kousků. K tomu zvolit vysoké kozačky a můžete vyrazit.
 Na retro kousky narazíte snad v každém obchodě, stačí si jen vybrat.


Kožešina
Pokud se nebojíte vyniknout a máte rádi extravaganci, kožešina je pro vás tou správnou volbou. Za chladného počasí, ji jistě rádi oceníte. Navíc se jedná o nadčasový kousek, který nevyjde z módy ani za deset let. Možná vás to překvapí, ale letos se v tomto odvážném trendu po přehlídkových molech procházeli nejen ženy, ale i muži. Návrháři se nechali inspirovat divokou přírodou a tohle je jejich výsledek. Nepřehlédnutelné kabátky, za které by se nemusel stydět ani Leoš Mareš.

Tip: Nejúspěšnějším trendem pro letošní zimu se stala sněhově bílá kožešina. 


„Župánkový“ trend
 V nabídce najdete opravdu širokou škálu střihů.  Jedním z nich je takový, co vám na první pohled bude připomínat župan.
 Velice oblíbené barvy těchto "županů" jsou pastelové, proto když na takový v obchodě narazíte, neuděláte chybu, když si jej do svého šatníku pořídíte.
 Pro romantické dámy je tu například pastelově růžová, která se dá skvěle sladit s květinovými šaty. Avšak tento outfit je lepší nosit spíše na společenské události.


 Ledová královna
 Jak už bylo zmíněno, pastelové tóny jsou velice oblíbené barvy na letošních kabátcích. Takzvaná Baby blue je něžným odstínem modré, který jde kombinovat jak s dalšími pastelovými barvami, tak s neutrálními, jako je béžová, černá nebo bílá.


(Ne)nápadná šedá myška
 Pokud se zrovna necítíte na nošení všelijakých barev, sáhněte po šedé. Do této barvy zahalilo modelky od hlavy až k patě hned několik návrhářů a výsledek stál rozhodně za to. Takže pokud sázíte raději na jistotu, můžete si pohrát s pár kousky oblečení šedé barvy a určitě tím nic nepokazíte.


 Oversized
 Poslední dobou se hodně nosí takzvané oversized kousky. Určitě jste už zaznamenali Boyfriend džíny, příliš velké svetry a podobně. Kabáty nejsou žádnou výjimkou.
 V tomhle trendu nejde o to, abyste si připadali jako medvěd, takže pokud se v tom necítíte dobře, raději se pusťte do něčeho jiného.
 Vzhledem k velikosti si pod něj můžete obléct prakticky cokoli. Jednoduchý střih je u těchto kabátu lepší a vynikne tak jeho 'oversized' velikost.


 Klasická černá
 Černá barva. Pro někoho jistota, pro jiného klasika. Ať už je to tak či tak, černá barva tu vždy byla a vždy bude. Černý kabátek jakéhokoliv střihu můžete kombinovat do nekonečna, jak je vám libo. Může jít o oversized styl, krátký nebo dlouhý střih, kostýmkové kabáty, dříve zmíněné střihy 60. let a mnohé další.
 Volit můžete jak kozačky vysoké, kotníkové nebo naopak i sportovní boty.


 Uniforma nebo kabát?
 Kabát inspirovaný uniformou aneb teplý trench coat! Dvouřadové zapínání na knoflíky, elegantní a skvěle padnoucí každé postavě. Délka může být nejen nad kolena, i delší střihy nejsou žádnou výjimkou. Velikou výhodou kabátku tohoto stylu je, že si jej můžete obléct skoro ke všemu.




Míša a Kristýna


(zdroj obrázků: google.cz)

1 komentář:

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)