.

.

neděle 31. ledna 2016

Návštěva europoslankyně Olgy Sehnalové



Výjimečná možnost setkat se s europoslankyní se naskytla v pátek 22. 1. studentům Gymnázia Čajkovského v Olomouci. Hlavním cílem návštěvy bylo seznámit studenty s fungováním Evropského parlamentu a struktur EU, nechyběl ani prostor pro zvídavé dotazy studentů.

 Běžnou školní rutinu zpestřila návštěva MUDr. Olgy Sehnalové, poslankyně Evropského parlamentu za ČSSD. Studenti získali během besedy řadu zajímavých informací o zákulisí fungování evropských institucí, které jinak zůstávají běžným pozorovatelům utajeny.

 V prostoru pro dotazy se studenti neváhali zeptat na nejrůznější témata jako například na názor paní poslankyně na setrvání Velké Británie v EU, nechyběla ani otázka na pohled na současnou uprchlickou krizi nebo vnímání bezpečnostních rizik v Bruselu a Štrasburku po útocích v Paříži.

 Část dotazů pak směřovala na oblast působení MUDr. Olgy Sehnalové, která studentům přiblížila svůj hlavní záběr na oblast ochrany spotřebitele. Například uvedla výsledky šetření o dvojí kvalitě potravin, tedy rozdílu mezi výrobky určené do obchodů „na západ“ od našich hranic a pro nové členské státy EU.

 Během návštěvy na Gymnáziu Čajkovského se paní poslankyně setkala také s legendou českého fotbalu, bývalým trenérem českého národního týmu Karlem Brücknerem. Její program v Olomouci dále pokračoval například návštěvou Pevnosti poznání.

Zprava europoslankyně Olga Sehnalová, ředitel gymnázia Mgr. Radek Čapka a fotbalový trenér Karel Brückner
Europoslankyně Olga Sehnalová na besedě se studenty


Peťa

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)