.

.

čtvrtek 17. září 2015

Futsalisté Čajkárny se stali mistry ČR!

 Dne 9. 4. 2015 se v Brně uskutečnil finálový turnaj letošního středoškolského poháru ve futsalu. Na turnaji se nehrál klasický systém, každý s každým, ale vítěz moravské kvalifikace vyzval v semifinále druhý tým z Čech a vítěz západní konference tak vyzval druhý tým moravské kvalifikace, kterým jsme byli my.
  Nastoupili jsme proti Příbrami, která disponovala velmi silnou soupiskou, okořeněnou zejména o tři hráče se zkušenostmi z prvoligového A-týmu, takže obavy našich hráčů byly znatelné. Nicméně zápas byl nesmírně vyrovnaný. Dostali jsme se rychle do vedení, které jsme však pak ztratili. Nakonec musely o postupu do finále rozhodnout penalty. Do čtvrté série byl stav vyrovnaný, jenže v páté sérii jsme gól vstřelit nedokázali a příbramští mohli rozhodnout, což se jim naštěstí nepovedlo a pokračovalo se tedy dál. Hráči si mysleli, že mohou jít kopat znovu ti, kteří se účastnili prvních pěti penalt. Z tohoto omylu však byli vyvedeni a k míči se postavil Marcel Krayzel, který vsítil rozhodující gól, jelikož Příbram následně neuspěla. Ve druhém semifinále se utkalo Uherské Hradiště s Plzní. Do finále postoupil moravský celek a diváci se tak mohli těšit na moravské derby.
 Naši kluci se s Hradištěm nedávno utkali, právě v kvalifikaci na republikové finále uspěl soupeř ze Slovácka, nicméně v tomto zápase naši kluci dlouho drželi vedení 2:0, ke konci přišel gólman Jakub Hora o čisté konto, moc ho to však mrzet nemuselo, jelikož byl na konci vyhlášen jako nejlepší brankář turnaje. V závěru utkání se soupeř snažil hrát ve více hráčích, ale kluci se nenechali zaskočit a se srdíčkem udrželi stav 2:1 ve svůj prospěch. Zmínit však musím ještě jeden fakt a to diváky, kteří předvedli úžasný výkon a zejména v zápase s Příbramí byli tím šestým hráčem.
 Pro školu je to úžasný výsledek a můžeme se těšit i na příští rok, protože všichni víme, že obhájit prvenství, je ještě těžší!



Tomáš

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)