.

.

úterý 15. září 2015

4.E v soutěži Bludiště!

 Třída 4. E se dne 2. 2. zúčastnila televizní soutěže Bludiště v Ostravě. V soutěži nás reprezentovalo družstvo, které se jmenovalo podle maskota Medvědi.  Skládalo se ze čtyř vybraných členů a to Kristýny, která byla kapitánkou a pak Petra, Honzy a Martiny.  I když natáčení soutěže začalo hned brzy ráno a většina z nás byla unavená, nemohli jsme se dočkat. Začátek soutěže se moc nedařil, a tak jsme jej natočili až na pátý pokus. V každé volné chvíli jsme museli na pokyn režiséra trénovat obrovský potlesk, co nás už časem začalo opravdu nudit.
 Soutěž měla šest částí, zaměřených jak na fyzické schopnosti, tak i na vědomostní. Při prvním úkolu musel jeden vybraný člen z obou týmů vylézt po vodorovně zavěšených kládách, které vypadaly jako žebřík a na jeho vrcholu museli zazvonit na zvonek, který určoval, kdo si bude moct vybrat dva vědomostní okruhy do dalšího kola. Tuto disciplínu plnil Petr a úspěšně ji zdolal.
Nejvíce se nám líbil fyzicky náročný úkol s bludišťáky, při kterém se zapojili všichni soutěžící. Děvčata šplhala po síti a sbírala bludišťáky, které posílaly chlapcům, již se museli zhoupnout po laně jako ‘‘tarzan‘‘ a poté se snažili naházet co nejvíce bludišťáků do zavěšeného koše. Kdo se dostal ke košům jako první, měl možnost získat zlatého bludišťáka za pět bodů, což se nám povedlo, protože náš soupeř na něj zapomněl.
 Jedna z disciplín byla určena pro učitele, kterou jsme vyslali absolvovat pana profesora Brumara. V tomto úkolu si měl zapamatovat určité pořadí čtverců a po uplynutí časového limitu, musel přejít a vyobrazit správné čtverce. Zvládl to na jedničku a naše družstvo tím získalo další potřebné body.
Nejdůležitější částí byla konečná tajenka za 15 bodů. Podle jejich počtu, každé družstvo dostalo určité množství indicií. Tajenkou může být cokoliv, ale zadání znělo ‘‘Zvládnete uhodnout jméno známé české osobnosti?‘‘, což byl v našem případě Jan Werich. I když to bylo velmi těsné, náš tým se přihlásil rychleji a odpověď byla správná.
 Zvítězili jsme a dostali jsme se k balancovníku, kde bylo úkolem dostat všechny koule do správného důlku. Každý měl jinou barvu, přesně podle kuliček, ale museli jsme začít s bílou. Ostatní jsme mohli pomíchat do různých důlků, ale naše možnost na výhru by pak byla tím menší. Na balancovníku jsme se napoprvé sice moc nepředvedli, ale postoupili jsme dál a to bylo hlavní.
V dalším kole jsme opět zvítězili a tentokrát jsme si odnesli ceny bronzového bludišťáka. Postoupili jsme ještě do závěrečného třetího kola, kde jsme také zvítězili. Do školy jsme si přivezli tři různobarevné plyšové bludišťáky, které jsme získaly v každém kole.
Tato akce se nám velice líbila a máme na ni mnoho krásných a vtipných vzpomínek. Těšíme se na další podobnou soutěž, pokud ještě nějaká existuje, neboť už jsme absolvovali taky soutěž „Věříš si?ˮ čiU6 Úžasný svět techniky.



Tým 4. E

Žádné komentáře:

Okomentovat

Náš školní časopis Cajk vychází každý měsíc a přináší vám
události ze školy, zajímavosti ze světa filmu, módy a knih a
provede vás i po světě. Věříme, že si každý přijde na své
a tak vám za celý redakční tým přejeme příjemné čtení :)

Redakční tým:

Debbie

Betty

Soňák

Aneta

Ája

Tomáš

Peťa

Viki


A naše šéfredaktorky: Míša a Kristýna

Jestliže vás baví psát a chtěli byste se k nám přidat,
kontaktujte nás na email: Casopiscajk@gmail.com
Přispívat můžete do našich stálých rubrik nebo založit
svou vlastní :)